Het was gisteren aan Brian en Peer om de presentatie op zich te nemen van Paleis voor een Prikkie. Maar in de voetsporen treden van de oh zo geliefde Frank en Rogier, kan dat eigenlijk wel? Niet alleen vielen de kijkcijfers tegen, ook op Twitter spreken fans van een groot gemis.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen trok slechts 484.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma op SBS6 scoorde daarmee een 22e notering in de Dag Top 25.

Brabant

Het duo uit Oosterhout kon dit keer dichtbij huis blijven: hun eerste klus lag namelijk in het altijd zo gezellige Brabant. Ze brachten een bezoekje aan Roel en Petra in Helenaveen. Ze wonen daar al vijf jaar samen: Petra heeft twee kinderen uit een eerdere relatie en samen hebben ze ook nog twee kinderen. Het koppel ontmoette elkaar zes jaar geleden op een forum voor rouwverwerking. Het geld is er niet om van hun huis een waar paleis te maken, maar daarom zijn Brian en Peer er gelukkig om hen te helpen.

Roy Donders

Hoewel de twee mannen nog vrij onbekend zijn in de televisiewereld, roept de stem van een van hen wel heel wat herkenning op. Want is dat nu Roy Donders die daar door een kringloopwinkel loopt? Ook vinden kijkers dat Brian wel heel erg veel klaagt en zeurt.

Article continues after the ad

Tekst gaat verder onder de tweets.

Gemis

Toch is vooral één vraag te lezen op Twitter: waar zijn Frank en Rogier? Sommige fans vinden het dan ook jammer dat de mannen vooral hun voorgangers lijken te kopiëren. 'Jammer dat Peer en Bryan niet voor een eigen identiteit hebben gekozen, maar Frank en Rogier imiteren. #paleisvooreenprikkie', merkt iemand op. Toch denken kijkers ook dat het misschien gewoon even wennen is. Krijgen de nieuwe presentatoren nog een kans?

Beeld: SBS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.