Presentatrice Caroline Tensen ligt onder vuur na een uitspraak in het programma Wie ben ik? gisteravond. Ze maakte een opmerking over de genderidentiteit van Nikkie de Jager, die beter bekend staat als NikkieTutorials. Dit zorgde voor veel boze reacties op het internet waaronder van de YouTuber zelf.

'Geen man, geen vrouw'

Rapper Maradonnie, die dit keer te gast was in het programma, moest erachter zien te komen wie hij in het spel was door vragen aan de andere kandidaten te stellen. De rapper was in dit geval Nikkie de Jager. Maradonnie vroeg of hij een vrouw is. Na de spelronde zegt presentatrice Caroline Tensen hierover: 'Dat was even een dingetje. Geen man, geen vrouw. Ze is een vrouw nu natuurlijk.' Ai!

Article continues after the ad

Nikkie reageert

Vorig jaar onthulde Nikkie in een emotionele YouTube-video dat ze transgender is. Ze is in het verkeerde lichaam geboren en ging op jonge leeftijd in transitie. De opmerking van Caroline viel niet alleen bij kijkers verkeerd, ook Nikkie zelf heeft erop gereageerd. 'Ik kreeg wat tweets over #WieBenIk vanavond. Die verfblikken was dé makkelijkste hint natuurlijk, maar volgende keer hoeft er geen twijfel te zijn of ik nu pas écht een vrouw ben of niet', laat ze weten. Met de verfblikken doelt ze op een hint die Maradonnie kreeg. Hij kreeg verfblikken te zien, wat een verwijzing is naar Nikkie’s make-upskills.

Reacties

Op Twitter stroomt het vol met woeste reacties van kijkers. Ze vinden dat deze opmerking absoluut niet kan en halen uit naar Caroline Tensen en het programma.

Bron: Flair | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.