Beau van Erven Dorens helpt in Het Rotterdam Project vijf Rotterdamse daklozen in hun strijd van de straat te komen. Alle vijf krijgen ze 10.000 euro. Maar volgens kijkers besteedt niet iedereen dit geld even goed. 

Door: Demi Schoenmakers (Libelle)

Article continues after the ad

Om het leven van de daklozen weer op de rit te krijgen, krijgen ze hulp van Beau van Erven Dorens, het Leger des Heils en een team van experts. Bovendien worden ze eigenaar van een pinpas met daarop maar liefst 10.000 euro. Met dit geld kunnen ze schulden aflossen, een kamer huren of een studie betalen.

Versie twee

Twee jaar geleden heeft Beau al een aantal daklozen uit Amsterdam geholpen en aangezien dit zo’n succes was probeert hij dit jaar hetzelfde in Rotterdam. De daklozen dit jaar zijn: Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28).

Grote verschillen

Hoe je het project aanpakt, mag diegene zelf weten. Ze beslissen dus ook zelf wat ze met die tienduizend euro gaan doen. Uiteraard geven Beau en het team van experts advies, maar de daklozen moeten zelf de knoop doorhakken. Het verschil is dan ook groot tussen de deelnemers. Kijkers zijn onder de indruk van Stephany. Zij is een echte streber en pakt deze kans met beide handen aan. Ze wil een nieuwe, betere toekomst voor haar zoontje en dat kunnen de kijkers wel waarderen.

Dure uitgave

Aan de andere kant snappen ze dus niks van de 28-jarige Yvar. Hij is een glazenwasser die iedere dag om vijf uur opstaat om vanuit de daklozenopvang weer naar zijn werk te gaan. Hij werkt al 2,5 jaar als glazenwasser en hoopt op een dag zijn schulden af te kunnen betalen. De jongeman heeft net als de rest ook 10.000 euro gekregen van Beau. En wat doet hij daarmee? Hij koopt er een iPhone X van, ter waarde van zo’n 1100 euro. De kijkers staan versteld. 'Dan koop je een iPhone X van 1159 euro. En wat ga je ermee doen? Pokemons vangen. Dure hobby' en 'Zo jaag je die 10.000 euro er wel snel doorheen. Ivar koopt even een iPhone van 1100 euro. Dacht in de vorige aflevering nog dat juist hij het allemaal wel op een rijtje had.'

Zinvol

Ze hopen dan ook dat hij wel iets verstandigs met zijn nieuwe telefoon gaat doen. 'Ik hoop dat Yvar wel zinvolle dingen gaat doen met die dure iPhone. Skypen met z’n moeder in Amerika bijvoorbeeld', adviseert een kijker hem. Al is niet iedereen het er over eens dat zijn aankoop niet zo’n slimme zet was. Eén kijker vindt het raar dat mensen zo tekeer gaan vanwege een man die voor het eerst in zijn leven iets duurs koopt. 'Alsof wij onszelf in hem kunnen verplaatsen… en iets anders zouden doen?'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: ANP