Begin maart werd bekend dat het populaire ‘Ik Vertrek’-koppel Martien en Erica een eigen realityshow zouden krijgen op SBS6 en maandagavond was het moment eindelijk daar. De eerste aflevering van ‘Chateau Meiland’ werd uitgezonden en dat zorgde voor een hoop gelach én smeekbedes op Twitter.

Bijna een half miljoen kijkers zaten gisteravond klaar voor de eerste uitzending van Chateau Meiland, met de familie – je raadt het al – Meiland in de hoofdrol. Zij hebben huis en haard achtergelaten om in Frankrijk een nieuw bestaan op te bouwen.

Kasteel

De excentrieke Martien en zijn partner Erica zijn vertrokken naar Limoges, samen met dochter Maxime, kleindochter Claire en huisvriendin Caroline. Hier hebben ze een verwaarloosd kasteel weten te vinden dat ze proberen om te toveren tot een chambres d’hôtes met vijf kamers, een zwembad en trouwlocatie.

Kibbelen

Wat duidelijk moge zijn, is dat het kasteel uit 1870 flink onder handen genomen moet worden en daar kunnen de kijkers thuis enorm om lachen. Op Twitter wordt vooral ‘het gezeur’ benoemd en wordt duidelijk dat er nu al een hoop fans van Chateau Meiland zijn. Degenen die het programma hebben gezien, vragen zich zelfs af of het niet iedere avond uitgezonden kan worden in plaats van alleen op maandag. Zo schrijft de één een smeekbede aan John de Mol en laat een ander weten zich “nu al te verheugen op de volgende aflevering”. Lees mee!

Article continues after the ad

De tekst gaat verder onder de tweets.

Opnieuw getrouwd

Martien en Erica vormen misschien wel het bekendste Ik Vertrek-koppel ooit. Ruim tien jaar na hun eerste emigratie naar Frankrijk durven ze het opnieuw aan. “Over tien jaar doen we het niet meer, dus dit was het moment”, vertelde Martien eerder aan Shownieuws. Tijdens hun deelname aan de serie Ik Vertrek verhuisde het koppel naar Frankrijk om daar een bed & breakfast te starten. De relatie liep helaas stuk en de twee keerden terug naar Nederland. Martien kondigde zijn coming-out aan en ook Erica vond een nieuwe liefde. Toch trouwde het stel in januari opnieuw nadat bleek dat niet zonder elkaar konden.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl