De afsluiting bij Expeditie Robinson, tja, die was nu niet echt de kers op de taart waarop we gehoopt hadden. Sterker nog, veel kijkers zijn zwaar teleurgesteld in de slechte finale van het programma. En dan niet alleen omdat het ellenlang duurde.

Sowieso weet je zodra je de finale gaat kijken van Expeditie Robinson: dit gaat een lange zit worden. Ook nu was er weer een live-uitzending, waardoor we slechts in delen konden genieten van de allerlaatste proef. Of ja, genieten is misschien een groot woord.

Article continues after the ad

Slechte finale Expeditie Robinson

Want de finale was er nu niet écht een voor in de boeken. Op zich had de opdracht alle elementen in zich om wel een waardige strijd neer te zetten. Zo moesten de kandidaten water bijvullen vanaf een hoge paal om een peddel te bevrijden, daarna met een bootje naar de volgende opdracht (Hugo wilde alvast naar huis varen waarschijnlijk), een puzzel oplossen en daarna met balletjes een target raken. Omdat dat allemaal wat lang duurde, raakten kijkers een béétje afgeleid. Hee, zijn dat gezichten in de knieën van Nicolette?

Teleurstellend

Veel fans noemen de finale dan ook teleurstellend. Hoezo is het ineens een regel dat je niet een onbeperkt aantal balletjes hebt om te proberen raak te schieten? Hugo kan op een gegeven moment niets anders dan afwachten of Eva wél raak gaat schieten. Zenuwslopend, maar ook niet echt finale-waardig vinden velen.

Winnaar

Omdat ook Eva door haar voorraad is, is er maar één drastisch besluit mogelijk voor de makers: Shary-An is ‘af’ (ze was dan ook wel al 2 uur aan het puzzelen, 2 uur?!) en door de weersomstandigheden gaat de proef de dag daarna verder. Daarmee is het de langste finale ooit en zo voelt het ook voor veel kijkers. Want wéér worden de regels veranderd. Of ze schieten nu raak met 40 kogels, óf Hugo wint omdat hij als eerste met zijn balletje op het target wist te belanden. Dat laatste gebeurt en ja, we hebben een dé Robinson van het jubileumseizoen. Maar echt spectaculair? Dat was deze editie nu niet echt.

Beeld: RTL | VIVA.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.