Dankzij draagmoeder Nathalie werd Emile Ratelband vorig jaar voor de achtste keer vader. Al kort na de geboorte van dochtertje Betheke wist Emile Ratelband het zeker: hij wil nóg een kind! Maar niet met Nathalie. 

Zagen we Emile Ratelband (72) nog maar zelden met zijn jongste dochter Betheke (13 maanden), in Story poseert hij nu met zijn achtste telg. Het is de trotse vader opgevallen dat Betheke nu al een aantal maanden voor loopt op haar leeftijdgenootjes. ‘Dat merk ik aan hoe ze dingen combineert. Bij het speelgoed stopt ze de vierkante blokjes al in de vierkante gaten. Ook pakt ze zelfstandig een stuk papier en een potlood, waarmee ze strepen zet. Die combinatie maakt ze dus al zelf en dat getuigt in mijn optiek van hoge intelligentie. Dat heeft ze van haar moeder.’ Emile kreeg Betheke met draagmoeder Nathalie Silva, met wie hij nog altijd een hechte band heeft.

Thailand

Toch emigreert ze niet met Emile, Betheke en zijn jongste zoon Emilio (12) mee naar Thailand. ‘Ik wil geen verwachtingen wekken. Als ze meegaat, dan zou ze kunnen denken dat we toch iets vasts met elkaar hebben. Dat wil ik voorkomen. Daarover hebben we van tevoren duidelijke afspraken gemaakt. Ze is wel geregeld bij ons thuis, en dat gaat prima. Nathalie gaat geweldig met Betheke om. Dus als ze straks één keer in de maand naar Thailand wil komen, vind ik dat geen probleem. Ik wil mijn dochter haar moeder niet onthouden.’ Als hij in Thailand woont, wil Emile nog een negende kind. Maar Nathalie zal niet weer draagmoeder worden.

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.