Keith Bakker werd tijdelijk ondergebracht in een isoleercel. Dit nadat hij zelf online een verklaring had geplaatst op een blog, zo meldt RTL Boulevard.

Bakker wordt verdacht van het plegen van een zedendelict met een minderjarige. De goeroe was in de isoleercel geplaatst zodat onderzocht kon worden hoe hij deze verklaring heeft kunnen plaatsen. Inmiddels is hij ook weer uit deze afzondering.

Vriend

Een vriend van hem zou de verklaring online hebben gezet, zo meldt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Ze kunnen dan ook niet uitsluiten dat er nog een keer zo'n actie zal plaatsvinden. 'Het is een lastige situatie omdat voor zover bekend dit niet eerder is gebeurd.'

Minderjarig

Volgens Bakker gaat het om een vrouw met wie hij een relatie heeft gehad. Zij zou de oppas van zijn kinderen zijn geweest en 18 jaar oud zijn geweest toen de relatie begon. Volgens het OM was de vrouw minderjarig tijdens een deel van de periode die in de voorlopige aanklacht is opgenomen (mei 2016 tot augustus 2018).

Article continues after the ad

Vijf jaar cel

Zeven jaar geleden werd Bakker veroordeeld tot vijf jaar cel wegens seksueel misbruik van een aantal meisjes en jonge vrouwen. Hij werkte als hulpverlener en opende in 2004 een afkickkliniek. Hij verscheen veelvuldig op televisie, onder meer als ervaringsdeskundige en als coach van probleemjongeren.

Beroepsverbod

Bakker zou ook worden verweten dat hij het door de rechter opgelegde beroepsverbod heeft overtreden. Hij mocht tien jaar lang niet actief zijn als hulpverlener.

Bron: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.