Oud-verslavingsgoeroe Keith Bakker moet zich melden bij de politie. Hij wordt verdacht van een zedenmisdrijf. Bakker (58) woont in Bali, maar reist dit weekend naar Nederland om zich dinsdag bij de politie in Amsterdam te melden.

Dat bevestigt zijn advocaat Michael Ruperti. 

Advocaat Ruperti weet alleen dat het dit keer om een zedenaangifte gaat. Ook wordt Bakker verweten dat hij het beroepsverbod heeft overtreden dat hij bij zijn veroordeling in 2012 kreeg opgelegd. Hij mocht tien jaar lang niet actief zijn als hulpverlener.

'Ik weet dat ik een hoop shit over mij heen krijg, want ik snap ook wel dat ik de schijn tegen heb. Maar ik heb echt niets verkeerds gedaan', aldus Keith Bakker. Tegenover het AD zegt Bakker 'liever dood te gaan dan weer de cel in'. 

Article continues after the ad

Volgens Bakker komt de aangifte van zijn ex-vriendin, met wie hij een relatie kreeg toen zij achttien was. 

Seksueel misbruik 

Zeven jaar geleden werd Bakker veroordeeld tot vijf jaar cel wegens seksueel misbruik van een aantal meisjes en jonge vrouwen. Hij werkte als hulpverlener en opende in 2004 een afkickkliniek. Hij verscheen veel op televisie, onder meer als ervaringsdeskundige en als coach van probleemjongeren. Bakker was te zien in realityseries als Van etter tot engel en Family Matters.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.