Keira Knightley ontkent dat ze Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, heeft gekleineerd in een essay dat ze onlangs schreef. De actrice verklaarde donderdag tegenover de Britse Press Association dat haar woorden verkeerd geïnterpreteerd zijn door de media.

In het essay dat Keira schreef voor een boek over feminisme, gaf ze af op het fotomoment van Kate enkele uren na de geboorte van dochter Charlotte in 2015. Met de stralende kiekjes van de hertogin van Cambridge wordt volgens de actrice de 'bloederige realiteit' van een bevalling verzwegen. 'Zeven uur na je gevecht met leven en dood, zeven uur nadat je lichaam open was gebroken en er bloederig, schreeuwend leven uitkwam. Laat niets zien, zeg niets', schreef Keira onder meer in het stuk, dat ze richtte aan haar eigen dochter Edie die een dag voor Charlotte werd geboren.

Uit hun context

De actrice vindt dat haar woorden uit hun context zijn gehaald. 'Mijn opmerkingen gaan volledig over onze cultuur die de waarheid van vrouwen verzwijgt en ons dwingt deze te verbergen. Ik heb absoluut niemand beschaamd op welke manier dan ook, integendeel zelfs.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Bron & beeld: ANP