Acteur Kees Boot had zich voorgenomen een tijdje niet meer in musicals te spelen. "Het is geweldig om in zo'n grote productie te staan. Maar zeven, acht keer per week is echt heel veel. Je ziet je gezin dan eigenlijk nauwelijks meer en je houdt weinig over voor andere projecten", vertelt Kees aan BuzzE. Toch staat hij nu weer in een musical. 

Rolverdeling

Kees Boot is momenteel te zien in De Marathon, een productie waarvoor hij dus graag een uitzondering maakte. De acteur speelt de rol van Leo in de musicalbewerking van de film. "In eerste instantie hoopte ik op de rol van Gerard, de eigenaar van de garage. Maar daar bleek iedereen al op te azen. En die rol is John Buijsman op het lijf geschreven."  

Article continues after the ad

Kunstvorm

De Marathon is een muzikaal theaterstuk gebaseerd op een film die door veel mensen wordt geprezen. "Musical is een heel andere kunstvorm. In een film kan je inzoomen, kan je stiltes laten vallen. Op een podium mag dat niet: daar moet je alles juist uitvergroten, soms bijna op het karikaturale af", vertelt Kees. 

 Muziek van Thomas Acda

De muziek voor De Marathon is geschreven door Thomas Acda, met wie Kees al ruim twintig jaar goed bevriend is. "Dat is een enorme pre, want hij weet precies wat ik wel en niet kan. Voor het eerst gaat het zingen mij gemakkelijker af dan het acteren. Sowieso zijn we allemaal al zo lang bekend met de stijl van Thomas; het zijn nummer die zich na drie keer luisteren onvoorwaardelijk laten mee zingen", zegt Kees, die al heel wat musicals op zijn CV staan. In het verleden speelde hij onder meer in Petticoat, Ciske de Rat en Hij gelooft in mij.

De Marathon gaat 19 maart in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna is de productie in verschillende theaters door heel Nederland te zien.

Beeld: Peter Smulders. Bron: BuzzE