Over twee maanden verwacht Katja Schuurman (45) haar tweede dochter. Tot die tijd geniet de presentatrice en actrice met volle teugen van haar zwangerschap én haar grote babybuik.

Katja heeft goed gebruik gemaakt van het zonnige weekend. Samen met haar zus Birgit Schuurman nam ze een verfrissende duik in het water bij Uitdammerdijk. De zussen poseren voor een foto. Daarop is de gigantische babybuik van Katja goed te zien. 

Complimenten

'Je was al prachtig, nu nog mooier,' complimenteert een fan. 'Prachtig ben je,' reageert Ellemieke Vermolen. 'Wat ben je prachtig zwanger,' merkt een volger op.

Zwangerschapskwalen

Freek en Katja kijken reikhalzend uit naar eind augustus; dan is de krullenbol uitgerekend. Hoe ze zich momenteel voelt? 'Ik ben kapot', geeft Schuurman toe. 'Dat baby’tje vraagt zoveel van mijn energie, niet normaal.' Gelukkig voelt ze zich over het algemeen wel goed. 'Maar ook irritant moe. Ja, mijn leeftijd heeft er vast en zeker mee te maken. Wie gaat er nou in godsnaam op z’n 45ste zwanger worden, haha!'

Article continues after the ad

Natuurlijke manier

‘Ik had niet verwacht via de natuurlijke manier in verwachting te raken,’ vertelt Katja eerder aan Story. ‘Met mijn arts had ik afgesproken dat ik Clomid zou gaan slikken. Dat heb ik tien jaar geleden ook gebruikt om zwanger te raken van mijn dochter.’ Het is voor het eerst dat Katja onthult dat ze in het verleden gebruik heeft gemaakt van hormoonpillen om een kindje te krijgen. Clomid bevordert de rijping van eicellen in de eierstokken en zet de eisprong in gang. Het wordt gebruikt bij verminderde vruchtbaarheid. ‘Ik ging ervan uit dat ik het weer zou moeten gaan gebruiken. De verrassing was dus groot toen bleek dat ik zonder deze pillen toch in verwachting bleek te zijn. Ik hoefde niet aan de hormoon-pillen.’ 

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.