Katja Schuurman lust er wel pap van. De actrice geeft toe regelmatig vunzige opmerkingen naar de mensen om haar heen te maken. Met het hele #metoo gebeuren wat nu speelt, vindt Katja dat het 'gezeur' wel wat minder mag. "Ik zeg eerlijk: ze hadden mij ook wel aan kunnen klagen voor #metoo."

De actrice is dan ook van mening dat de hele discussie een tikkeltje uit de hand loopt. "De hoeveelheid vunzige opmerkingen die ik maak, nou, dat zijn er nogal een boel! Als vrouw word je gewoon minder snel beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag.” Katja laat weten het gewoonweg grappig te vinden om af en toe eens vunzig uit de hoek te komen, en snapt niet waarom mensen dit opeens een groot probleem vinden. 

Article continues after the ad

Job Gosschalk

Wel benadrukt ze dat ze zaken als aanranding absoluut niet goedkeurt, en dit zelf ook nog 'nooit' iemand heeft aangedaan. "Nou ja, wat is aangerand... Ik moet eerlijk zeggen dat de meeste mannen daar heel enthousiast op reageren." Wel laat ze weten dat de dingen die haar goede vriend en voormalig filmproducent Job Gosschalk bijvoorbeeld heeft gedaan, gestraft moeten worden. "Honderd procent terecht dat hij daar keihard voor wordt aangepakt.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: Peter Smulders