Katja Schuurman (46) uitte eerder kritiek op de coronamaatregelen. Maar nu ze zelf geveld is door het virus, moet ze het toch toegeven: het is een 'kutvirus'. 

Katja heeft naar alle waarschijnlijkheid de besmettelijke deltavariant te pakken, zo blijkt uit haar hashtag 'kutvariant'. De presentatrice voelt zich flink beroerd, laat ze weten op Instagram. 'Oké. Ik zal het maar eerlijk zeggen. Ik vind het nogal een KUTVIRUS!' Voor haar gevoel worstelt ze al 723 dagen met het virus. 'En het valt niet mee.' De moeder van twee zegt voor altijd dankbaar te zijn als ze weer gezond is. 'Niets is vanzelfsprekend', aldus Katja.

Article continues after the ad

Beterschapswensen

De presentatrice ervaart nu hoe onverbiddelijk het virus kan zijn. Om haar een hart onder de riem te steken krijgt ze veel beterschapswensen van haar volgers. 'Beterschap lieverd !❤️', schrijft Wendy van Dijk. 'Och sterkte liefje!! 🦄', reageert Daphne Bunskoek. Ook Victoria Koblenko, Lucy Woesthoff en Quinty Trustfull wensen haar veel sterkte. 

Kritiek op beleid

Schuurman zette eerder vraagtekens bij het beleid om het virus onder controle te krijgen. Ze vroeg zich dan ook oprecht af of het voordeel van de maatregelen opweegt tegen de nadelen, 'al mag je dat niet zeggen.' Katja weet dat de situatie nog veel erger is in landen waar geen sociaal vangnet is, maar: 'Mensen zien hun hele levenswerk instorten.'

Niet ziek door corona

Ook op Instagram sprak Katja zich al uit. Volgens haar worden veel meer mensen ziek door werkeloosheid, eenzaamheid, spanning thuis, depressiviteit of 'omdat je bedrijf naar de klote gaat.' En volgens haar niet door corona: 'en dat is wat telt.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.