De showbizz en de politiek zijn twee totaal verschillende werelden. Toch blijken er innige onderlinge banden te bestaan. Zo droogde Katja Schuurman haar liefdestranen bij de burgemeester van Amsterdam. 

Katja Schuurman blijkt er een prominente hartsvriendin op na te houden: de veelbesproken burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Het was zelfs Femke bij wie Katja steun zocht ten tijde van haar scheiding van Thijs Römer! ‘Ik heb meermaals bij haar kunnen uithuilen,’ vertelt Katja in Vrij Nederland, waarin ze Femke voorts omschrijft als iemand die van harde en platte grappen houdt. Katja blijkt overigens niet de enige showbizz-ster tegen wie Femke graag aanschurkt. In de tijd dat ze nog in Amsterdam-Oost woonde – ze is inmiddels verhuisd naar de burgemeesterswoning aan de Herengracht – rookte Femke geregeld een sigaretje met Luizenmoeder-ster Diederik Ebbinge.

Article continues after the ad

Daarnaast zakte ze ook tot in de late uurtjes door met de vertolker van schooldirecteur Anton. In het Vrij Nederland-artikel lijkt de voormalig politiek leider van GroenLinks ook een behoorlijk (verbaal) slippertje te maken. Ze geeft toe politieke geheimen zonder blikken of blozen met haar echtgenoot Robert Oey te delen. Femke: ‘Pffff. Ik kwam gisteravond thuis, heel tevreden met mezelf over een plan dat ik had bedacht. Ik kan niet zeggen waarover het ging, het is vertrouwelijk. Maar na een kwartier praten met mijn man was er niets meer van over, hij vond mijn opvatting absurd.’ Femke zelf is in haar nopjes met het feit dat ze burgemeester van Amsterdam is geworden. Haar puberkinderen, tweeling Suzy en Bruno, zijn een stuk minder blij met mama’s nieuwe baan. ‘Het is ingrijpend voor ze. Ze willen niet met me worden geassocieerd en dat begrijp ik.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 19 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders