Katja Schuurman heeft heel wat woede op de hals gehaald met een ondoordachte actie. De actrice jubelde namelijk over een nieuwe gadget voor haar gezondheid, maar fans zijn ab-so-luut niet te spreken over de reden waarom ze deze heeft aangeschaft.

Katja schrijft namelijk bij de inmiddels verwijderde post: 'Ik ben net gechipt! De komende weken meet dit ding wat alles dat ik eet en drink doet met mijn bloedsuikerspiegel; hoe stabieler die is, hoe minder kans op chronische ziektes, hoe lekkerder mijn energieniveau blijft én hoe minder snel ik verouder.'

Article continues after the ad

Diabetes

De chip 'Freestyle Libre' wordt namelijk voornamelijk ook gebruikt door mensen met diabetes type 1 en is erg prijzig. Vaak wordt het hulpmiddel dan ook niet vergoed en het feit dat Katja wel zo'n chip heeft aangeschaft, schiet bij velen in het verkeerde keelgat. De reacties onder de post waren dan ook niet mals.

Steek in het hart

Zo reageert iemand: 'Ik moet hier toch even van slikken Katja! Dit is een freestyle Libre die door diabeten word gedragen, maar niet wordt vergoed, en jij draagt hem tegen veroudering… Vind dit best een steek in het hart van de vele diabeten die hier zóó gebaat bij zouden zijn!'. Een ander vult ook nog aan: 'De freestyle een fantastisch hulpmiddel die verdere schade kan voorkomen en daarom eigenlijk voor iedereen vergoed zou moeten worden. Voor mijn 2 zoontjes met diabetes is de freestyle een zegen!'.

Reactie

Katja en The Clear Health Program hebben gisteren gereageerd op zoveel mogelijk reacties die zijn ontstaan naar aanleiding van de Instagram-post. 'In het verleden was er een probleem met de levering van de sensoren doordat de leverancier de vraag niet aankon. Dat is echter gelukkig opgelost. Deze sensoren worden naast het gebruik van diabetici, ook preventief ingezet. Dit is wat The Clear Health Program doet. Hiermee worden aandoeningen en slechte voedingspatronen vroegtijdig opgespoord, deze preventieve werking zien we in de medische wetenschap als de toekomst van de gezondheidszorg. We vinden het uiteraard vervelend dat de sensoren voor diabetici niet vergoed worden door zorgverzekeraars.'

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.