Katja Schuurman en haar man Freek van Noortwijk maakten er de afgelopen jaren geen geheim van dat ze samen graag een kindje willen. Die hartenwens komt uit, want eind augustus bevalt Katja van een tweede dochter. Aan Story vertelt ze waarom deze zwangerschap voor haar toch onverwacht kwam.

Hoewel Katja Schuurman (45) dolgraag een kindje wilde met haar grote liefde Freek van Noortwijk (31), was het toch een verrassing toen bleek dat ze zwanger was. ‘Ik had niet verwacht via de natuurlijke manier in verwachting te raken,’ vertelt Katja aan Story. ‘Met mijn arts had ik afgesproken dat ik Clomid zou gaan slikken. Dat heb ik tien jaar geleden ook gebruikt om zwanger te raken van mijn dochter.’ Het is voor het eerst dat Katja onthult dat ze in het verleden gebruik heeft gemaakt van hormoonpillen om een kindje te krijgen. Clomid bevordert de rijping van eicellen in de eierstokken en zet de eisprong in gang. Het wordt gebruikt bij verminderde vruchtbaarheid. 

Article continues after the ad

Dochter(s)

‘Ik ging ervan uit dat ik het weer zou moeten gaan gebruiken. De verrassing was dus groot toen bleek dat ik zonder deze pillen toch in verwachting bleek te zijn. Ik hoefde niet aan de hormoon-pillen.’ Al eerder vertelde Freek aan Story dat hun kindje in Zuid-Afrika is verwekt. Katja verbleef daar een maand lang voor een yoga-retreat en hij ging bij haar langs. ‘Eind augustus zal onze dochter geboren worden,’ vertelt Katja. ‘We zijn heel gelukkig dat we een meisje krijgen. Ook mijn dochter Sammie (10) vindt het geweldig dat ze een zusje krijgt. Dat was haar grootste wens. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de baby gezond is. En dat is ze gelukkig.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.