Katja Schuurman (45) werd begin augustus de trotse moeder van haar dochtertje Coco. Maar de bevalling van haar tweede kindje ging niet zonder slag of stoot.

Dat vertelt de presentatrice in de podcast #METZNALLEN van Gwen van Poorten. Hoewel ze de eerste keer een ruggenprik kreeg, wilde Katja dat nu absoluut niet. Waarom niet? Omdat ze deze geboorte een stuk bewuster mee wilde maken. Ze ging daarom thuis eerst in bad zitten om de weeën op te vangen en verplaatste daarna met man Freek naar het ziekenhuis.

Article continues after the ad

Heftig

Toch werd de pijn al snel veel te heftig. 'Ik zat kotsend in bad van de pijn', aldus Schuurman. 'Het duurde uiteindelijk vijf uur, maar dat weet je niet. Ik dacht: als dit 24 uur duurt... dat is een hel.' Toch vond ze het voor een paar uur ook wel echt een hel. 'Ik dacht alleen maar: trek haar er dan uit!' Uiteindelijk accepteerde Katja wel de morfinepomp, maar een ruggenprik wilde ze absoluut niet, omdat ze dan niet kon persen.

Visualiseren

Het heeft Katja uiteindelijk geholpen om haar dochtertje in haar armen te visualiseren. 'Toen was ze er binnen twee weeën uit. En ik kan nu nog voelen dat ze er uitging en dat had ik bij Sammie niet (...) Dat is echt een kick.' Ook trotse papa Freek was natuurlijk aanwezig om de navelstreng door te knippen. Inmiddels zit de actrice volledig op een roze wolk. 'Ik ben zo'n blije Muppet met die baby (...) Soms krijg ik gewoon geen adem... omdat ze dan naar me lacht.'

Cadeautje

Hoewel het coronavirus natuurlijk voor veel rampspoed heeft gezorgd en ook Katja haar projecten gecanceld zag worden, was het misschien een geluk bij een ongeluk. 'Ik vond het wel een cadeautje. Natuurlijk corona niet, maar dat ik niets hoefde wel. Ik zat lekker in mijn tuintje in het zonnetje een baby te bakken.'

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.