Katja Schuurman en Freek van Noortwijk, die hun eerste kind verwachten, hebben al een naam in gedachten voor hun aankomende dochter. 

"Het is een hele mooie geworden. Maar ik ga natuurlijk nog niet vertellen welke." Katja kan wegens het coronavirus niet zo vaak naar de verloskundige als anders het geval zou zijn. "We doen nu meer telefonisch, maar dat gaat supergoed. Er werken goede mensen, ze zijn zorgvuldig en liefdevol."

Article continues after the ad

Geen zorgen over de toekomst

De presentatrice, die vanaf dinsdag te zien is in een nieuwe reeks van Beter laat dan nooit, maakt zich geen zorgen hoe de situatie eind augustus is, als haar dochter wordt verwacht. "Ik maak me niet druk om dingen die in de toekomst zijn, dat is zonde van mijn energie. Dat zien we dan wel weer." Wel vindt ze het bijzonder dat ze snel gewend is geraakt aan de nieuwe situatie. "Als je nu de afleveringen van Beter laat dan nooit terugkijkt zie je veel grote groepen mensen en knuffelen we veel. Nu kan dat helemaal niet meer."

Katja met haar tienjarige dochter:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

Minder knuffelen, meer opruimen

Mensen zijn hier niet op gemaakt, vindt Katja. "Als ik iemand groet verzet alles in mij zich: ik vind het onnatuurlijk dat je niet even iemand vastpakt. Gelukkig heb ik mijn eigen dochter en Freek, die knuffel ik dan ook veel." Katja vertelt dat twee projecten van haar wegens het coronavirus nu stilliggen: een comedy en een documentaire. "Ik doe wat ik kan doen voor mijn kledinglijn en voor mijn stichting Return to sender (die producten verkoopt die worden gemaakt door vrouwen in arme landen en regio's, red). Verder ben ik in huis veel aan het opruimen, daar is nu eindelijk tijd voor."

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.