Lila, de achttienjarige dochter van supermodel Kate Moss (46), is in de voetsporen getreden van haar moeder. Kate is supertrots, maar vreest ook de gevaren die bij het vak horen. Zelf raakte ze immers verstrikt in een drank- en drugsverslaving en was ze een graag geziene gast op wilde feesten.

Cover

Kate Moss schitterde in 2016 al eens met haar dochter Lila, die ze kreeg met ex-geliefde Jefferson Hack, op de cover van Vogue. Maar nu staat Lila, die een contract heeft getekend bij modeontwerper Marc Jacobs, zelf aan het begin van een glansrijke modellencarrière. Sterker nog: ze is benoemd tot hét gezicht van zijn beautylijn. Voor Lila is haar moeder haar grote voorbeeld, maar: ‘Ook al dragen we dezelfde naam, ik zal altijd hard blijven werken om te laten zien dat ik het ook op eigen kracht kan,’ vertelt Lila aan InStyle. Uiteraard is Kate supertrots op haar oogappel, al zijn er ook de nodige zorgen.

Feestbeest

Immers, Kate ging zelf bijna ten onder aan alle verleidingen die haar carrière met zich meebracht. Zo stroopte ze onder invloed van drank en drugs het ene na het andere feest af, en liet zich in met foute mannen, onder wie de aan heroïne en cocaïne verslaafde zanger Pete Doherty. Maureen Callaghan schreef in Champagne Supernovas, haar pikante boek over iconen uit de mode-industrie in de jaren negentig: ‘Kate had een onstilbare honger naar seks. Zo deelde ze regelmatig het bed met de vriendjes van haar vriendinnen.

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.