In het programma Hiphop Star vormen acht bekende Nederlanders hun persoonlijke verhaal om tot een rapnummer. Karin Bloemen is een van de acht en heeft een rapnummer geschreven over haar misbruikverleden in haar jeugd. 

Incestslachtoffer

'Ik ben zelf incestslachtoffer, ik ben misbruikt van mijn zevende tot mijn veertiende. Ik heb er lang over gedaan om mijn leven weer op te kunnen pakken. Ik vind het superbelangrijk de jeugd een hart onder de riem te steken en te leren dat we moeten praten, want als je niet praat, dan bescherm je de dader. Dat wil ik in het liedje naar buiten laten komen', vertelt Karin in het programma.

Article continues after the ad

Boodschap

Ze heeft een duidelijke boodschap voor slachtoffers van seksueel misbruik. 'Je moet praten, vertellen, aanwijzen wie het is, je moet de waarheid spreken. Terwijl dat natuurlijk doodeng en bedreigend is, want die angst is uitermate groot als het gaat om je professor, je leraar, je vader, je oom, je broer. Dan wordt het echt heftig, maar toch moeten we het proberen. Het leven is het waard om voor te knokken.'

Stiefvader

Vorig jaar bracht Karin Bloemen haar autobiografie Mijn ware verhaal uit, waarin de cabaretière vertelt hoe haar jeugdjaren in het teken stonden van misbruik en mishandeling door haar stiefvader. Samen met rapper Jay Jawson vertelt ze haar verhaal door middel van een rap. Dat viel niet mee. 'Dit is een hele andere manier van een verhaal vertellen, maar het gaat om het verhaal, altijd. Het is zo anders dan waar ik vandaan kom.'

BN’ers

Andere BN’ers die gaan rappen zijn Ernst Daniël Smid, Soundos El Ahmadi, Danny de Munk, Goedele Liekens, Michiel Romeyn en Gregory Sedoc. Ze worden bijgestaan door coaches Akwasi, Lauwtje, Jayh Jawson, Cho en Keizer.

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.