Karin Bloemen is verheugd dat Georgina Verbaan een van de hoofdrollen speelt in de nieuwe Nederlandse speelfilm Buiten is het feest. De film is een vrije bewerking van de roman Maar buiten is het feest van Arthur Japin, die deels gebaseerd is op het leven van Karin Bloemen. 'Ik heb mijn zegen gegeven', zegt Bloemen in een interview.

Verbaan speelt de 'wegkijkende' moeder van Bloemen. 'Ik heb me persoonlijk niet met de cast van de film bemoeid, maar wat ben ik blij dat Georgina is gecontracteerd. Wel heb ik het script van Arthur Japin van tevoren gelezen omdat ik wilde dat, hoewel het stevig geromantiseerd is, het nog wel een beetje met mijn levensverhaal te maken had.' De andere hoofdrollen in de film zijn voor Abbey Hoes en Eelco Smits.

Buiten is het feest

Buiten is het feest gaat over de succesvolle en geliefde zangeres Sonne (Hoes) die na de dood van haar zus een rechtszaak aanspant om haar nichtje uit handen van haar biologische vader (Smits) te houden. Door deze actie dreigen echter de schokkende familiegeheimen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel. De film moet in 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders