Nu Kajsa Ollongren na een maandenlange afwezigheid haar werkzaamheden als minister weer heeft opgepakt, moet ze ook thuis in Amsterdam aan de slag.

De maandenlange afwezigheid van minister Kajsa Ollongren mag als een van de grootste mysteries op het Binnenhof worden beschouwd. Na het zomerreces onderging Ollongren een ogenschijnlijk onschuldige operatie aan haar bijholtes, waar de minister van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties nu pas van hersteld is; er was sprake van ernstige complicaties die het genezingsproces vertraagden.

Verbouwing

Overigens was Ollongren vorige maand al aan het werk, maar moest ze toen vanwege het coronavirus pas op de plaats maken. Haar woordvoerder vertelde daarover: ‘De uitbraak van het coronavirus bracht nieuwe risico’s met zich mee. Haar weerstand was nog te laag.’ Intussen ondervindt Ollongren geen hinder meer van haar weerstand en is ze aan het werk. Ook thuis zal Ollongren de handen uit de mouwen moeten steken, aangezien zij en haar vrouw Irene midden in een verbouwing zitten. Met Irene heeft minister Ollongren twee kinderen: zoons Skipper (19) en Pjotr (16), van wie
de oudste op kamers woont.

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.