Het gaat niet lekker met YouTuber Kaj van der Ree. Nadat hij eerder deze week nog onder vuur lag vanwege het 'outen' van NikkieTutorials, wordt hij nu verdacht van seksueel overschrijdend gedrag. De NPO stopt met onmiddellijke ingang met de uitzendingen van Proefkonijnen. Ook de vrijdagavondshow Skaj is The Limitop 3FM wordt stilgezet. 

Afgelopen week raakte Kaj van der Ree in opspraak. Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hebben ontvangen. En daar blijft het niet bij. Meerdere jonge Twitteraars laten weten dat ze van de YouTuber een naaktfoto hebben ontvangen óf het verzoek om er zelf één te sturen. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard op straat te liggen.

Article continues after the ad

Ambassadeurschap Rode Kruis

Kaj van der Ree is al enige tijd ambassadeur van het Rode Kruis. De hulporganisatie is erg geschrokken van de negatieve berichten. ''Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren", aldus een woordvoerder van het Rode Kruis.

Nikkie Tutorials

Kaj lag deze week ook al onder vuur omdat hij zich maanden geleden in een interview hardop had afgevraagd of Nikkie Tutorials transgender is. Toen zij eerder deze week uit de kast kwam als transgender, dook het gesprek weer op en kreeg Kaj op social media de volle laag voor het 'fouten' van de YouTube-ster. Hij bood op Instagram zijn excuses aan.

Kaj heeft een advocaat ingeschakeld om zich te kunnen verweren.''We volgen de juridische route en wachten dit af'', laat zijn management weten.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, beeld: ANP