Vlaamse meidengroep K3 bestaat alweer twintig jaar. Ter ere van het jubileum gaan we terug in de tijd, want zó zag het allereerste optreden van K3 eruit.

Hoewel de popgroep in de loop der jaren geregeld van samenstelling is veranderd, begon het allemaal met de drie K's: Karen, Kristel en Kathleen. Toen de meiden begonnen hadden zij een heel andere doelgroep voor ogen. Dat blijkt wel uit de teksten van de liedjes van K3, die vroeger niet bepaald geschikt waren voor kinderen.

Niet zo onschuldig

Zo bracht het drietal in 1998 hun eerste single uit: Wat Ik Wil. De songtekst van het nummer is alles behalve onschuldig te noemen. En daarmee zeker niet geschikt voor kinderen, maar daarvoor was het liedje ook niet bedoeld. Het drietal zingt onder andere: 'Wie maakt mij stapelgek en helemaal dronken.' Bekijk het optreden hieronder:

Heyah Mama

Helaas sloeg het nummer Wat Ik Wil niet helemaal aan bij het publiek. In 1999 probeerden ze het daarom nog een keer. Karen, Kristel en Kathleen wilden meteen groots uitpakken, want de meiden deden mee aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Hoewel het drietal werd vergeleken met de Spice Girls, werd ook het nieuwe nummer Heyah Mama bedolven onder een hoop negativiteit. Jurylid Marcel Vanthilt zei daar zelfs over: 'Fijne vleeswaren, dames, maar vleeswaren is ook charcuterie en qua liedjes is dat dus charcuterie met peren.'

Article continues after the ad

Gelukkig herpakte het drietal zich en bleek Heyah Mama een grote hit te zijn, die razend populair werd bij... kinderen. K3 besloot toen een andere kant op te gaan met hun repertoire. De rest is geschiedenis.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP, YouTube