Justitie in Duitsland doet onderzoek naar de dood van het 20-jarige model Lotte van der Zee uit Enschede. Ze werd na een hartstilstand op de skipiste in Oostenrijk kunstmatig in coma gehouden en overleed een week geleden in het ziekenhuis in München. Haar lichaam wordt dinsdag naar Nederland gebracht.

Volgens haar moeder kwam het in eerste instantie hard aan dat er onderzoek wordt gedaan, maar ze heeft er inmiddels vrede mee. Zo'n onderzoek is standaard in Duitsland en heeft mede te maken met de jonge leeftijd van Lotte. "We hopen op die manier te weten te komen wat er met ons meisje aan de hand was. Had ze hartfalen? Was het iets genetisch?", vertelt moeder Eugeniek aan RTV Oost.

Uitvaart

De familie bereidt zich intussen voor op de uitvaart in Enschede. "Die wordt zaterdag gehouden. Met een dienst in de Grote Kerk op de Oude Markt. Heel bewust op die plek. Omdat Lotte zo van de gezelligheid op de Markt hield. Zo kan iedereen afscheid van haar nemen. We hopen dat iedereen dan heel veel nacho’s eet. Lotte was daar dol op."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld en tekst: ANP