Van kinds af aan wist actrice Ilse Warringa, de gevreesde Juf Ank in het razend populaire De Luizenmoeder, dat ze op het podium wilde staan. Maar ze had het vroeger niet makkelijk. Felle ruzies en eenzaamheid bepaalden voor een groot deel haar jeugd. Zelfs toen ze op haar zestiende haar grote liefde Gerwalt ontmoette, kon ze niet écht blij zijn...

Als de gevreesde Juf Ank in de AVROTROS-serie De Luizenmoeder  heeft Ilse Warringa (42) de harten van veel Nederlanders veroverd; de laatste uitzending trok afgelopen zondag maar liefst 2.435.000 kijkers, ongeveer een derde van alle kijkers op dat moment – een unicum op NPO 3, dat weleens smalend ‘het Siberië van tv-land’ wordt genoemd. Op haar zestiende ontmoette ze Gerwalt Spijkerman, de man met wie ze maar liefst 25 jaar samen is, al hebben ze beiden ook nog wat ‘aangerommeld’ tussendoor. ‘Maar toen ik hem voor het eerst zoende, bij café De Papillon in Zwolle, dacht ik al: ‘O mijn god, dit gaat mijn leven lang duren.’ Ik wíst het gewoon, ik zag ons in een soort helikopterview staan.’

Ongebonden

In plaats van dat Ilse blij met haar grote liefde was, frustreerde het haar ook. ‘Ik dacht: ‘Godsamme, ben ik lekker klaar mee, ik ben zestien en dit ís hem! Daar gáát mijn jeugd!’ Ik baalde er ook van, want ik wilde ongebonden zijn. En nog steeds. Ik ben nogal een vrije vogel. Maar het was intuïtie. Die bleek te kloppen,’ zegt ze daarover in PS. Met hun kinderen Mees (13) en Wies (10) wonen Ilse en Gerwalt alweer jaren in Amsterdam. Hoe betrokken is zij zélf op de school van haar kinderen? In een interview vertelde ze eerder: ‘Ik doe best veel op school. Als er weer een mailtje verschijnt waarin ze hulpouders vragen vind ik het lastig om ‘nee’ te zeggen. ‘Ik doe het wel weer’, denk ik dan, ‘want anders doet niemand het.’ En dat terwijl ik er eigenlijk niet eens echt tijd voor heb. Maar ja, het zijn altijd dezelfde ouders die komen opdraven. En die hebben het ook eigenlijk altijd al het drukst, terwijl andere moeders geen reet te doen hebben.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Nu de voorzieningenrechter zich over de relatie van Gordon met Kevin B. heeft uitgelaten, liggen tientallen intieme berichtjes van de twee mannen aan elkaar op straat. Enkele van de “duizenden WhatsApp-berichten” die Gordon en Kevin naar elkaar stuurden, zijn opgenomen in het geanonimiseerde vonnis.

Liefdd

“Schat geen woorden kunnen beschrijven welk gevoel ik in mijn lijf heb. En bij elke stap dienik zet denk ik aan jou en je geweldige persoon dienje geworden bent maar vooral voor mij die ene vent uit duizenden die het echt waard is om voor te gaan!”, luidt een van de berichtjes. Of: “Mocht je ooit mijn man willen worden dan beloof ik je zoveel vreugde. Maar vooral heel veel liefde!!!!! X”. “Jaaaaa. Ik wil. Whahahalia.”

Mooiste maanden

Ook langere berichten die Gordon en Kevin uitwisselden staan in het maandag gepubliceerde vonnis. Zo stonden de twee uitvoerig stil bij het feit dat ze een halfjaar samen waren. “Vandaag zijn we 6 maanden weer in elkaars leven. Iets wat we beide denk ik niet voor mogelijk hadden gehouden. Voor mij een record sowieso want niemand en ikzelf ook niet hield het langer met me uit dan jij nu hahahhahaha. Ik was en ben soms nog bang dat het allemaal niet waar is maar als ik dan weer bij je ben dan voelt alles weer goed. Het zijn de mooiste maanden uit mijn liefdesleven en ik geniet van elke seconde dat ik bij je ben.”

Tranen

Daarnaast bespraken de twee hun seksleven, ruzies en toekomstplannen via WhatsApp. Op basis van de vele berichten oordeelde de rechter dat er wel degelijk sprake was van een “affectieve en seksuele relatie”. Kevin B. mag dat dan ook niet langer ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen.

Intieme correspondentie

Tijdens de zitting, twee weken geleden, waarschuwde de voorzieningenrechter dat intieme correspondentie op straat kon komen te liggen. De mannen schrokken van die opmerking, Gordon vocht tegen zijn tranen. Desondanks kwamen de entertainer en arts in opleiding er onderling niet uit en vroegen ze de rechter uitspraak te doen.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Patty Brard voert een strijd tegen de kilo’s. De 62-jarige presentatrice heeft al veel geprobeerd om van haar overgewicht af te komen, maar nooit met het gewenste succes. Ze geeft echter niet op en heeft er dit keer – dankzij een gastric bypass – het volste vertrouwen in.

En terecht, want het gaat de goede kant op met Patty’s afvalrace. Iedere ochtend stapt ze op de weegschaal, wat haar hartstikke blij maakt. Want: haar gewicht blijft dalen. ‘Kijken of er nog wel wat van me overblijft’, grapt de presentatrice. Wel geeft ze toe dat de weegschaal bijna een obsessie aan het worden is, want ze slaat geen ochtend over zonder op het ding te staan, óók niet tijdens haar welverdiende vakantie.

Onverwachte bijwerkingen

Er zijn een paar bijwerkingen waar Patty mee te maken heeft gekregen sinds haar operatie waar ze niet op gerekend had. Zo is ze erg moe, krijgt ze hier en daar een pukkeltje en hebben haar darmen het er soms maar moeilijk mee. ‘Maar ja, ik moet gewoon de tijd nemen voor alles.’

 

Beeld: Edwin Smulders/LINDA.tv