Van kinds af aan wist actrice Ilse Warringa, de gevreesde Juf Ank in het razend populaire De Luizenmoeder, dat ze op het podium wilde staan. Maar ze had het vroeger niet makkelijk. Felle ruzies en eenzaamheid bepaalden voor een groot deel haar jeugd. Zelfs toen ze op haar zestiende haar grote liefde Gerwalt ontmoette, kon ze niet écht blij zijn...

Als de gevreesde Juf Ank in de AVROTROS-serie De Luizenmoeder  heeft Ilse Warringa (42) de harten van veel Nederlanders veroverd; de laatste uitzending trok afgelopen zondag maar liefst 2.435.000 kijkers, ongeveer een derde van alle kijkers op dat moment – een unicum op NPO 3, dat weleens smalend ‘het Siberië van tv-land’ wordt genoemd. Op haar zestiende ontmoette ze Gerwalt Spijkerman, de man met wie ze maar liefst 25 jaar samen is, al hebben ze beiden ook nog wat ‘aangerommeld’ tussendoor. ‘Maar toen ik hem voor het eerst zoende, bij café De Papillon in Zwolle, dacht ik al: ‘O mijn god, dit gaat mijn leven lang duren.’ Ik wíst het gewoon, ik zag ons in een soort helikopterview staan.’

Ongebonden

In plaats van dat Ilse blij met haar grote liefde was, frustreerde het haar ook. ‘Ik dacht: ‘Godsamme, ben ik lekker klaar mee, ik ben zestien en dit ís hem! Daar gáát mijn jeugd!’ Ik baalde er ook van, want ik wilde ongebonden zijn. En nog steeds. Ik ben nogal een vrije vogel. Maar het was intuïtie. Die bleek te kloppen,’ zegt ze daarover in PS. Met hun kinderen Mees (13) en Wies (10) wonen Ilse en Gerwalt alweer jaren in Amsterdam. Hoe betrokken is zij zélf op de school van haar kinderen? In een interview vertelde ze eerder: ‘Ik doe best veel op school. Als er weer een mailtje verschijnt waarin ze hulpouders vragen vind ik het lastig om ‘nee’ te zeggen. ‘Ik doe het wel weer’, denk ik dan, ‘want anders doet niemand het.’ En dat terwijl ik er eigenlijk niet eens echt tijd voor heb. Maar ja, het zijn altijd dezelfde ouders die komen opdraven. En die hebben het ook eigenlijk altijd al het drukst, terwijl andere moeders geen reet te doen hebben.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.


Beeld: Peter Smulders

Bewoners: oud-voetballer en tegenwoordig tv-analist René van der Gijp (57) en zijn tienerzoon Nicky; oudste zoon Sanny komt geregeld langs.
Beschrijving: een vrijstaande bungalow uit 1961 van 162m² met een eigen oprit en carport, in een rustig buurtje met rijtjeshuizen en flats in de Plantenwijk in Dordrecht. Het is strak en licht ingericht, met opvallende reproducties van naakttekeningen en foto’s van Marilyn Monroe en Brigitte Bardot aan de muur. In de achtertuin bevindt zich een zwembad.
Betaald: € 520.000 (2008). René bezit ook nog een huis in Rotterdam en een appartement in Scheveningen.
BN’ers in de buurt: Inge de Bruijn (Barendrecht), Robin van Persie (Rotterdam), Gerard Cox (Mijnsheerenland).

Bekijk foto's van de bungalow in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders 

Georgina Verbaan zou nog graag eens een roman willen schrijven. De actrice, die woensdag een nieuwe bundel heeft uitgebracht met een selectie van haar NRC-columns, heeft al eens een poging gewaagd. "Ik heb het wel geprobeerd, maar het is nog niet echt gelukt", zei ze in RTL Late Night.

Georgina had afgelopen jaar tijd ingeruimd om te beginnen, maar dat lukte niet erg. "Je moet jezelf aan het werk zetten. Dat is wel even schrikken", aldus de actrice. Waarschijnlijk komt er nu een korte verhalen-bundel, denkt ze. "Ik wil dat eerst in de vingers hebben."

In haar bundel Iets om naar uit te kijken staan naast Georgina's columns al drie korte verhalen. Het is na Loze ruimte uit 2016 haar tweede bundel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP