Vanaf 31 augustus gaat de theatervoorstelling ‘Judas’ van start, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder. De hoofdrol is niet bepaalde voor de minste weggelegd: actrice Renée Fokker gaat de rol van Astrid vertolken. 

'Het is zo’n bijzondere rol dat ik er meteen ja op zei. Mensen vroegen achteraf aan me of ik het niet gevaarlijk of eng vond, maar daar heb ik nooit bij stilgestaan. Ik vind het een uitdaging om iemand te spelen die altijd in gevaar is en in constante angst leeft', zo vertelt Fokker aan NU.nl.

Article continues after the ad

De voorstelling

In Judas kunnen we zien hoe Willem Holleeder jarenlang zijn familie terroriseert. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Naar buiten gaan ze sindsdien zelden. Familiebezoeken en een sociaal leven zijn verleden tijd. Dit is té gevaarlijk. Ondanks gevaar voor eigen leven moest Astrid haar verhaal vertellen, want het moorden moet bij en na haar stoppen.

Bijzondere vrouw

Astrid Holleeder is erg betrokken bij het toneelstuk en de actrice kreeg dan ook de kans om haar persoonlijk te ontmoeten. De Judas-schrijfster had zelfs de voorkeur voor Fokker om haar te spelen. De actrice vindt haar een bijzondere vrouw die weet wat ze wil, maar ook erg warm is. 'Tijdens onze ontmoeting gaf ze me meteen een omhelzing en vertelde me hoe blij ze was dat ik gestalte aan haar zou gaan geven.'

 

#saarmagezine#estergebuis#judas#astridholleeder #theater#senf#stuk#intervieuw#maandmei#mooiefotos #dankbaar

Een bericht gedeeld door Renee Fokker (@therealmotherfokker) op

Boek nu 1e rang kaarten via de Theaterclub voor de prijs van 2e rang! Judas staat op de planken van 18 t/m 29 september 2018 in De Meervaart in Amsterdam. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Levin d Boer en Paula vd Meeren (ANP)