Het was misschien wel hét grootste mysterie van de Nederlandse televisie. Wie oh wie zat er toch achter die stem van JP. Gisteren in het programma Iedereen Had Het Erover liet de beste man eíndelijk zijn gezicht zien.

JP was natuurlijk de assistent van Lucille Werner die feilloos wist uit te leggen wat een woord betekende én of het inderdaad wel correct was. 'Ik word veel herkend door mijn stem, dat is ongelooflijk. Ik heb nog steeds één keer per week dat mensen zeggen, 'hè, ben jij JP van Lingo?'' En wie herinnert zich niet de legendarische 'cumshot'-aflevering? Dit stukje ging volledig viral en JP kan nog steeds wel lachen om dit voorval. 

Article continues after the ad

Bijzonder woord

JP: 'Dus Lucille keek naar mij en die zei: 'Ik wil het toch even weten.' Ik weet dondersgoed wat cumshot is, maar dan goed, met de goede afbreking. Maar hoe ga ik dat uitleggen, je kan toch niet zeggen dat is een zaadlozing die door de cameraman gefilmd is.' Hij vervolgt: 'We waren ook altijd een beetje stout bij Lingo, dat is in de eerste plaats aan Lucille te wijten. Want ik ben heel erg braaf en zij is dat niet. Maar we wisten ook dat we een probleem hadden. Dus volgens mij hebben we heel stilletjes gewacht tot het moment van uitzenden in de wetenschap dat we een kleine mediastorm zouden veroorzaken.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Boulevard | Beeld: ANP, YouTube