Jan Peter Pellemans zou meteen ja zeggen als hij weer wordt gevraagd om te jureren in Lingo. 'JP' is nog niet gevraagd, zegt hij in het AD. "Maar ik zou het zeker leuk vinden. Ik ben beschikbaar."

JP was bijna tien jaar voice-over en jury bij Lingo tot het woordspelletje in 2014 van de buis verdween. SBS6 blaast de show nu nieuw leven in. Dit najaar keert het programma na vijf jaar terug op televisie, zo maakte Talpa vrijdag bekend.

Article continues after the ad

Succes

De terugkeer wordt zeker een succes, denkt JP. "Zeker. Spelenderwijs steek je er iets van op. Ik heb jarenlang Nederlandse les gegeven aan anderstaligen. Ik heb het altijd, nog ver voor ik betrokken was bij het programma, aangeraden te kijken. Koningin Máxima heeft ooit gezegd: taal verbindt ons allemaal. En daar gaat het bij Lingoom. Iedereen keek. Van hoog tot laag, van rijk tot arm, van wit tot zwart. Waar vind je dat?"

Nieuwe presentator

Wie de nieuwe versie van Lingo gaat presenteren, is nog niet bekend. De laatste presentatrice, Lucille Werner, wordt het waarschijnlijk niet. Ze reageerde vrijdag via sociale media opgetogen en wenste Lingo veel succes op zijn nieuwe stek.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld en tekst: ANP