Vier jaar lang hebben de Nederlandse schaatsers ernaartoe geleefd om in Zuid-Korea een medaille te behalen. Voor deze Olympische Spelen moest alles wijken. Met name hun privélevens stonden onder druk. Maar voor degenen die nog altijd verliefd zijn, is de beloning groot. Want na de Spelen is er volop gelegenheid om te gaan samenwonen en trouwen. En daar maakt een aantal van hen dankbaar gebruik van.

In Zuid-Korea hoeft schaatsster Jorien ter Mors (28) het niet zonder haar verloofde Jeroen Le Duc te stellen. Als haar manager wil Jeroen ervoor zorgen dat het haar tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang aan niets ontbreekt. De twee leerden elkaar in de zomer van 2014 via de datingapp Tinder kennen. Hij bracht al snel meer balans in haar leven. ‘Jeroen maakt me heel gelukkig,’ vertelde ze destijds in Helden. ‘We zijn nu ongeveer een half jaar samen.

Huwelijk

Ik merk dat ik veel met hem kan delen. Eerder hield ik bepaalde irritaties voor mijzelf, puur omdat ik er niet zo snel mee naar mijn moeder, zus of vrienden stapte.’ Vorig jaar mei vroeg Jeroen zijn Jorien ten huwelijk. Tijdens een vakantie in Gambia ging hij op zijn knieën. ‘Na een heerlijke dag nam Jeroen me mee voor een wandeling op het strand. De zon was al onder, de sterren helder in de lucht. Daar, tijdens dat heerlijke moment samen, ging hij op z’n knieën en vroeg mij ten huwelijk. Ik zei ja!’ Jorien en Jeroen hebben laten weten komende zomer te willen gaan trouwen. 

Article continues after the ad

Beeld: ANP