Jordy van Loon staat te trappelen om het podium weer op te gaan. De inmiddels 25-jarige zanger, die tien jaar geleden een hit scoorde met Verliefdheid (is een toverbal), schittert het komende theaterseizoen in Haal het doek maar op. Toen Jordy hoorde dat hij een rol te pakken had in de nieuwe Nederlandse musical, hief hij direct het glas met vrienden.

'Ik heb het meteen goed gevierd in de kroeg', zegt de zanger in een interview. 'De wens om dit ooit te mogen doen had ik al bij Paul de Leeuw en ik ben blijkbaar een beetje een laatbloeiertje wat dat betreft.' Jordy werd in 2008 letterlijk achter het behang geplakt in Mooi! Weer De Leeuw, een wens van een van zijn docenten.

Seksleven

Na zijn optreden in de show van De Leeuw leek een succesvolle zangcarrière in het verschiet te liggen voor de dolenthousiaste tiener. Dat veranderde nadat Jordy op tv sprak over zijn seksleven. 'Ik ben er nog niet in en uit geweest, het enige wat ik heb gedaan is likken, likken, lekker likken', zei een destijds 15-jarige Jordy in de BNN-show Doe maar normaal. Een storm van kritiek barstte los, er werden haatsites opgezet en Jordy belandde bij een psycholoog. 'Ik heb daarvan geleerd en ben nu ook een stuk ouder en rustiger geworden', blikt de zanger terug.

Ongebruikelijke gok

'Ik kan de dingen veel beter relativeren en heb bovendien een leuk iemand naast me staan', gaat Jordy verder. 'De relatie is nog pril en we hebben het heel leuk samen.' Dat hij nu een comeback kan maken, heeft Jordy te danken aan Hans Cornelissen, producent van Haal het doek maar op. 'Vorig jaar speelde Jordy een kleine solotour in het theater. Ik werd enthousiast en wilde hem eens laten auditeren om wat ervaring op te doen. Zijn zang en spel waren echter zo goed, dat ik hem na vertrek snel nog even terugriep om voor mijn collega's het nummer O mooie Westertoren te laten zingen. Dat knalde er echt uit en dus besloten we de ongebruikelijke gok maar te wagen en hem een rol te geven.;

Article continues after the ad

Later deze maand worden door De Graaf & Cornelissen Entertainment de overige castleden, onder wie 'twee grote namen', bekendgemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP