Volgens velen is de macht van theatermagnaat en multimiljardair Joop van den Ende groot. Zelf zou hij die macht hebben aangewend om indertijd zijn zakenvriend Hans Breukhoven, die in 2017 overleed aan de gevolgen van kanker, te beschermen tegen schandaalpubliciteit die dreigde over zijn huwelijk met Connie Witteman.

In het onthullende boek Verslaafd aan drukinkt van schrijfster en columniste Marianne Zwagerman dat vorige week verscheen, wordt beschreven dat Joop ooit door Hans werd gevraagd te helpen een aanstaand artikel in een dagblad over zijn buitenechtelijke affaire en het bedriegen van zijn toenmalige vrouw Connie tegen te houden. In het boek wordt tot in detail geschetst hoe Joop daarop een geheime meeting organiseerde met een directielid van die krant.

Niet meewerken

Helaas voor Hans en Joop bleek de betreffende krantenbaas daaraan niet mee te willen werken. ‘In de tv-wereld werkt het blijkbaar allemaal anders, maar bij een krant gaat de directie toch echt niet over de inhoud, legt hij aan Van den Ende uit. Die kijkt hem spottend aan; net als zijn oud-zakenpartner John de Mol is hij gewend dat zijn wil wet is in zijn bedrijf,’ valt in Verslaafd aan drukinkt te lezen. ‘Van den Ende druipt af.’ De bewuste affaire die Hans uit de schijnwerpers had willen houden betrof zijn jarenlange verhouding met de Belgische Beatrice, die met haar schoonmaakbedrijf voor Hans werkzaam was – een relatie die maar liefst 35 jaar zou duren en waaruit volgens geruchten een kind geboren werd. 

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.