Erik van der Hoff (53) maakte een eind aan zijn huwelijk voor de zeventien jaar jongere Maartje. De twee waren zo verliefd dat ze meteen gingen samenwonen. Maar nu heeft Maartje haar koffers gepakt. Wat is er gebeurd? 

Nieuwe relatie

Article continues after the ad

Erik en zijn jongere vriendin Maartje Vergeer hebben niet de meest ideale start gehad. Hun romance bloeide op toen de tv-producer nog getrouwd was met Daniëlle, de moeder van zijn drie kinderen. "Ik wist niet wat mij overkwam, ik werd verliefd op een jongere vrouw. Waarschijnlijk stond ik open voor een nieuwe liefde. Het blijkt wel dat je zoiets niet in de hand hebt", vertelde Erik in Story. 

'Samen eten, samen dingen doen'

Het samenwonen met zijn nieuwe liefde was best wennen in het begin. "Toen ik nog alleen woonde, lagen mijn spullen de volgende dag precies waar ik ze eerder had gelaten. Nu is het opgeruimd en ligt er iets van haar. Dat geeft soms kleine irritaties, maar dat hoort er ook een beetje bij." Toch blijkt het lastiger dan gedacht want de twee hebben nu een streep onder het samenwonen gezet. "Het kan fijn zijn, maar ik ben ook ontzettend druk en vaak weg. Terwijl je als je samenwoont toch een basis in je relatie wil hebben: samen eten, samen dingen doen," vertelt Erik. 

Maartje stapt op

Uiteindelijk bleek Maartje degene die het initiatief nam om de woning te verlaten. Erik vertelt: "Zij zei: Je bent zo vaak weg en je doet zo vaak je eigen ding, misschien moet ik ook lekker mijn eigen plekje hebben. Nu hebben we een latrelatie. Wat we nu doen, is de agenda's naast elkaar leggen en op vrije dagen leuke dingen inplannen."

Beeld: Peter Smulders. Bron: Story