Het Amerikaanse echtpaar Alexander en Luna Johnson, dat betrokken zou zijn bij de dood van fotomodel Ivana Smit, stapt naar de rechter om de beschuldigingen te stoppen. "Wij zijn onschuldig, maar liggen al anderhalf jaar onder vuur door een lastercampagne. Nu is het genoeg", zeggen de twee in het AD.

De nabestaanden van Ivana kunnen een aanklacht van smaad en laster tegemoetzien als ze de Amerikanen verantwoordelijk blijven houden voor haar dood. "De familie Smit heeft met de dood van Ivana een onvoorstelbaar groot verlies geleden. Een procedure tegen hen is het laatste wat wij willen, maar welke keuze hebben we nog dan naar de rechter te stappen als dit zo doorgaat? Ze willen dat heel de wereld ons aanvalt", aldus Alex.

Article continues after the ad

De twee hebben in Miami al aangifte gedaan tegen SBS6-programmamaker Thijs Zeeman en zijn team nadat ze in het kader van een confrontatie werden gefilmd. Luna voelde zich hierdoor overvallen en belaagd. Ook zou Zeeman illegaal aan privégegevens van het koppel zijn gekomen en werd er stiekem gefilmd in hun appartementencomplex.

Val

De 18-jarige Ivana werd in december 2017 dood gevonden na een val vanaf het balkon van de Johnsons, van een flat in Kuala Lumpur. Het koppel en het model beleefden de avond voor haar dood een nacht vol seks, drank en drugs. De Johnsons beweren niets te maken te hebben met haar overlijden en zeggen dat ze lagen te slapen toen Ivana viel. De familie Smit zegt echter dat de twee haar hebben geduwd.

De rechter oordeelde eerder dit jaar dat de dood een ongeluk was. De nabestaanden gingen in hoger beroep tegen de uitspraak.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP