Na Gordon en Giel Beelen is Johnny de Mol de volgende bekende Nederlander die eraan moet geloven: een roast. Comedy Central maakte dinsdag bekend dat The Roast of Johnny de Mol 'binnenkort' op de buis is.

Eer

'Het is een enorme eer dat ik na Gordon en Giel Beelen de derde Roastee ben', vindt Johnny. 'Ik heb een waanzinnig mooi en heftig leven gehad. Het is nu tijd om in het reine te komen en het verleden achter me te laten. Ik ben er klaar voor, de messen zijn geslepen.' Johnny wordt onder handen genomen door cabaretier Peter Pannekoek, blijkt uit de video die Comedy Central opnam ter promotie van het jaarlijkse programma. Wie de presentator nog meer op de korrel nemen, wordt later bekendgemaakt. 'Het wordt mijn derde Roast. Bij elke trilogie is de derde het kutst, daarom is Johnny de Mol nu aan de beurt', zet Pannekoek - volgens Comedy Central een Roast-junkie - de toon.

Article continues after the ad

Finaal afbranden

'Ik heb er zin in', gaat de cabaretier verder. 'Het is de minst populaire van De Mol-familie en dat is knap. Ik verheug me er enorm op en het wordt hoog tijd dat deze zogenaamde goedzak eens finaal afgebrand gaat worden.' Wanneer The Roast of Johnny de Mol wordt uitgezonden, is nog niet bekend. De opnamen vinden op 10 december plaats. Volgens Comedy Central is Johnny "een ideale Roast-kandidaat". 'Nederland is fan van Johnny maar tegelijkertijd hebben we ook vooroordelen', zegt Judith Peters van de zender. 'De kans om Johnny de Mol te roasten, die laat je natuurlijk niet lopen!'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)