Johnny de Mol (40) is voor SBS6 bezig met een programma over dementie en de ziekte van Alzheimer. Dat vertelde hij tijdens een reünie met deelnemers van zijn programma ‘Down met Johnny’.

De programmamaker is nauw betrokken bij het onderwerp. Hij vertelt: 'Mijn oma leed aan de ziekte van Alzheimer en is er door overleden. Ik heb daar dus zeker wat mee.' Hannie de Mol, de moeder van John en Linda de Mol, overleed in december 2016 op 82-jarige leeftijd.

Maatschappelijk programma

Johnny zegt blij te zijn dat de zender naast grote studioshows ruimte biedt aan dit soort maatschappelijke programma's. Veel wil hij nog niet kwijt over de nieuwe programmaformule. 'Het zal gaan over mensen die in de maatschappij wel een handje kunnen gebruiken van anderen. Het zijn mensen die veel te snel uit de maatschappij worden gehaald.' Wanneer het programma te zien zal zijn is nog niet bekend. Wel start op 8 januari weer een nieuw seizoen van Down met Johnny, waarin mensen met een beperking de presentator inschakelen, om de wensen van anderen te realiseren.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.