John Williams zat donderdagochtend een uurtje achter de knoppen op Radio 10 en dat smaakt naar meer. De RTL-presentator wil graag een eigen radioprogramma, zei hij in de ochtendshow van Lex Gaarthuis.

Oproep

“Ja, het is schaamteloos dat weet ik, maar ik vind dit zo te gek om te doen dat ik bij deze een oproep ga doen”, zei John, die in het kader van de Goeiemorgen Lex Guestlist even de ochtendshow van Gaarthuis overnam. “Het lijkt me zo cool om elke week een programma te maken op de radio met mijn favoriete r&b en hiphopmuziek, vooral uit de jaren negentig.”

Droom

John smeekte bijna om een eigen radioprogramma. “Als er bazen van radiozenders luisteren, al is het een hele kleine lokale omroep, dat maakt me niks uit. Ik ga bijna smeken nu: maar geef mij een paar uurtjes per week, in het weekend of waar dan ook in de programmering. Het lijkt me het mooiste wat er is.”

Article continues after the ad

De presentator was de tweede BN’er die even zijn eigen radioshow kreeg op Radio 10. Jack van Gelder ging John voor. De volgende BN’er die Gaarthuis’ ochtendshow volgende maand overneemt, is ook al bekend. “Wie dat is, maken we binnenkort bekend”, aldus de radiodj.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron en beeld; ANP