Er is al maanden sprake van ernstige bedreiging richting John van den Heuvel. De misdaadjournalist onthult dat Ridouan Taghi achter de bedreiging zit: 'Die plannen gingen heel ver kan ik je zeggen.'

John was gisteravond in RTL Boulevard om te praten over de aanslag op het kantoor van De Telegraaf, waar Taghi de opdracht voor zou hebben gegeven. De misdaadjournalist onthult dat Taghi óók achter zijn ernstige bedreiging zit. 'Het is inmiddels geen geheim meer dat ik goed beveiligd word. Dat komt door de plannen die Taghi zou hebben in mijn richting,' zegt hij in het programma. 'Die plannen gingen heel ver kan ik je zeggen.' Het is de eerste keer dat hij praat over de afzender van de bedreigingen. Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van Taghi hebben niet gereageerd op de uitspraken van John.

Aanslag op zijn leven

Al maanden wordt John vierentwintig uur per dag beveiligd, omdat er gedreigd is met een aanslag op zijn leven. Het belemmert hem in zijn werkzaamheden voor televisie; het is zelfs zo heftig dat hij maandenlang niet bij RTL Boulevard in de studio mocht komen om te praten over de misdaad.  Inmiddels verschijnt John onaangekondigd in de televisiestudio, al moet daar wel veel voor worden gedaan. ‘Het is voor iedereen extra werken,’ vertelt John aan Story. ‘Voor mijn beveiligers, voor de televisieproducent, maar het meeste begrip heb ik voor mijn vrouw Mariette en mijn kinderen. Ook hun leven staat op zijn kop. Ik vind het fantastisch hoe Mariette en zij ermee omgaan. Dit is niet het leven waartegen Mariette dertig jaar geleden ‘ja’ zei.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders