Omdat John van den Heuvel al bijna twee jaar lang niet zonder beveiligers over straat kan, is ook het leven van zijn vrouw Mariette en hun drie zoons enorm veranderd. Toch piekert de misdaadverslaggever er niet over om zijn werk te staken.

Dat John van den Heuvel (56) bij tv-optredens altijd goed gekleed in beeld verschijnt, heeft de misdaadverslaggever te danken aan zijn styliste Yce Sidibeh. Het lag dan ook voor de hand dat John vorige week prominent aanwezig was op de boekpresentatie van Yce. In Hotel TwentySeven in Amsterdam lanceerde ze op feestelijke wijze haar boek Zit m’n jasje goed. Dankzij de kledingkennis van Yce, die ook Lange Frans en FOX Sports-voetbalanalist Kenneth Perez tot haar clientèle mag rekenen, krijgt John veel complimenten over zijn outfits. En dat laat hem niet onverschillig. ‘Iedereen die weleens op tv verschijnt, heeft wel een zekere ijdelheid in zich,’ bekent John aan Story.

Article continues after the ad

Invloed

‘Maar ik overdrijf dat niet.’ Waar bij menig getrouwde man de echtgenote invloed heeft op zijn kledingkeuze, is dat bij John anders. ‘Yce is daarin bepalender dan mijn vrouw.’ Uiteraard verscheen John met enkele beveiligers in zijn kielzog op de presentatie, omdat hij door zijn werkzaamheden als misdaadverslaggever nog altijd in (levens)gevaar verkeert. Speciaal voor deze gelegenheid had John ook zijn vrouw Mariette, met wie hij drie kinderen heeft, meegenomen. ‘Mariette en ik doen nog steeds alles samen,’ vertelt hij aan Story. ‘Daarin zijn we niet veranderd. Het vergt nu alleen iets meer voorbereidingstijd.’ Al bijna twee jaar wordt John intensief beveiligd. ‘Maar het einde is nog niet in zicht,’ zegt hij. ‘In het begin had ik die hoop nog wel. Dan denk je: misschien is het volgende week voorbij, of die week erop. Maar die hoop heb ik laten varen. Ik zie wel hoe het afloopt. Nee, ik ben de laatste twee jaar niet veranderd. Ik ben totaal niet bang of angstig geworden.’ Omdat Mariette geen problemen heeft met Johns risicovolle werk en de ingrijpende gevolgen daarvan, kan hij naar hartenlust over criminelen blijven berichten. Van John is bekend dat hij zijn werk rechtlijnig en consequent uitvoert, zonder daarbij uitzonderingen te maken. Maar dat betekent niet dat hij op die manier ook met zijn kinderen omgaat. ‘Mijn vrouw is daarin strenger en consequenter.’ 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.