John van den Heuvel vindt dat Jeugdzorg poolshoogte moet nemen bij het gezin van Lil Kleine en Jaimie Vaes. Dat zei de misdaadjournalist donderdag in de Veronica Inside Ochtendshow, in een reactie op de vermeende mishandeling van Jaimie door de rapper.

'Als je ziet hoe Jeugdzorg er soms bovenop zit, ik krijg daar veel brieven en mails over - dat je je soms afvraagt: 'slaat dat niet een beetje door?' - dan mag je hier ook wel eens eventjes gewoon gaan praten', vindt Van den Heuvel.

Article continues after the ad

Volgens de journalist is Lil Kleine al niet van 'onbesproken gedrag'. 'En dat hoeft ook niet. Een rapper of artiest moet gewoon z’n eigen ding doen. Maar als je heel dicht tegen bepaalde criminelen aanzit, ik heb foto’s gezien vanuit Dubai waarmee hij zich omringt, dan vind ik dat ook niet echt een grote voorbeeldfunctie hebben.'

Zware misdaad

Van den Heuvel stelt dat Lil Kleine 'echt serieuze jongens' in zijn vriendenkring heeft. 'Zwaar georganiseerde misdaad, drugshandel, gelieerd aan liquidaties, daar ga je gewoon mee om. Ik vind dat niet heel slim. Dat wil niet zeggen dat hij daar ook deel van uitmaakt, maar hij schurkt er wel tegenaan.'

Lil Kleine werd opgepakt omdat hij gewelddadig zou zijn geweest tegen zijn vriendin, met wie hij een zoontje heeft. Volgens ingewijden verscheen de influencer bebloed en met gescheurde kleren in de lobby van het hotel. Het Openbaar Ministerie op Ibiza seponeerde de zaak na twee dagen.

Ontkennen

Woensdag ontkende Jaimie overigens dat haar verloofde haar heeft mishandeld. Ook Lil Kleine stelde dat hij haar nooit pijn zou doen maar beloofde wel beterschap.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.