John Mayer won in 2014 de Grammy voor beste liedje van het jaar, maar de zanger was het daar destijds helemaal niet mee eens. Hij wilde dat de prijs naar medegenomineerde Alicia Keys ging en zo geschiedde: John brak letterlijk zijn award in tweeën om de andere helft aan Alicia te geven.

Alicia, die de uitreiking zondag presenteerde, vertelde het verhaal op het podium van de Grammy Awards. "Ik wil een klein verhaal met jullie delen. Ik heb zelf vijftien Grammy's gewonnen, waar ik superblij mee ben. In 2004 droomde ik er echter van om de prijs voor beste liedje te winnen met If I Ain't Got You. Toen mijn held Stevie Wonder de envelop opende, voelde ik dat hij mijn naam zou noemen." De award ging echter naar Daughters van Mayer.

Article continues after the ad

'Co-ouderschap'

"Ik kreeg hem niet maar geen zorgen, dit verhaal kent namelijk een goed einde. John zei: 'ik ben het ermee eens Alicia. Deze prijs had van jou moeten zijn'. En hij brak letterlijk de Grammy in tweeën en schreef If I Ain't Got You en mijn naam op een helft en gaf het aan mij." Alicia had haar helft zondag mee het podium op en liet het zien toen John met de andere helft op kwam dagen. "Dit moet het coolste co-ouderschap in de geschiedenis van de showbizz zijn", zei de zanger. En voor één avond brachten de twee de helften weer bij elkaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.