Sinds Britt Dekker een peperduur paard heeft gekregen van John de Mol, spreekt ze vol lof over hem. Volgens haar is de mediamagnaat 'goed voor alles wat zwakker is'. Niets van waar, meent Marcel van Roosmalen. Jon de Mol en zijn zus Linda zijn 'meedogenloze' zakenmensen.

Britt was te gast in het nieuwe programma Media Inside, waarin Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen de mediaweek bespreken. Op een gegeven moment kwam Britts 'Talpaard' aan bod, omdat ze daardoor in de problemen zit met de Belastingdienst. 'Ik zou als ik dat paard was liever door Britt worden verzorgd dan door John de Mol,' merkt Marcel op.

'Iedereen op straat gezet in crisis'

De SBS-presentatrice snapt niet waarom Marcel dat zegt. 'Hoezo? John de Mol is supergoed voor alles wat zwakker is, dus kinderen, bejaarden en dieren. Hij geeft echt superveel aan goede doelen,' reageert ze. De NRC-journalist wijst haar vervolgens terecht. 'Nee joh, dat is wat hij jou vertelt. Hij heeft aan het begin van de coronacrisis iedereen eruit gegooid. Bij Talpa is zijn zus Linda meedogenloos bij haar eigen tijdschrift. De crisis brak uit en alle freelancers op straat. Dan zeg jij: 'Hij is lief voor paarden'.'

Beeld: Peter Smulders 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.