John de Mol is opnieuw de hoogst genoteerde bekende Nederlander in de jaarlijkse Quote 500, de lijst van Nederlandse rijken. De mediamagnaat bezet dit keer de vijfde plaats met een geschat vermogen van 2,6 miljard euro, zo heeft het zakenblad donderdag bekendgemaakt.

Rijkste BN'er

De Mol moet een plekje inleveren dit jaar maar zijn vermogen ging volgens Quote wel omhoog met ruim 100 miljoen euro. Andere bekende namen zijn onder meer Joop van den Ende (1,5 miljard) op plaats dertien en tv-producent Reinout Oerlemans op 215 met 165 miljoen euro. Dj Tiësto moet het doen met 120 miljoen euro op plaats 297 en oud-radio-dj Lex Harding staat op 463 met 75 miljoen euro.

Article continues after the ad

Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken, is de rijkste Nederlander. Met een vermogen van 12,5 miljard euro staat ze bovenaan de nieuwste editie. Volgens het zakenblad is het vermogen van De Carvalho-Heineken in een jaar tijd met ruim 13 procent toegenomen.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)