Johan Vlemmix, die kort geleden in het ziekenhuis werd opgenomen, heeft 'het licht gezien'. De Eindhovenaar, die inmiddels weer thuis is na de opname vanwege onder meer een longontsteking, wil zijn leven anders gaan inrichten. "Ik wil meer aandacht hebben voor vrienden en familie", zegt Vlemmix in een interview.

Prins Carnaval

De 60-jarige Vlemmix was Prins Carnaval van Veldhoven en heeft, terwijl hij al ziek was, tegen doktersadviezen in toch de plechtigheden vervuld. Zoals de traditie luidt in Rommelgat moet de stadsprins op het eind het water in, iets wat Vlemmix braaf deed. "Waarom ben ik als halve debiel verkleed als een kip toch het water in gegaan?", vraagt hij zich af. "Waar ben ik in godsnaam mee bezig?"

Article continues after the ad

Aandacht

Vlemmix, die toch naar Veldhoven ging omdat Prins Carnaval ook langsgaat bij onder meer het bejaardentehuis, snapt niet goed waarom hij zo gehecht is aan aandacht. "Je doet er alles aan om iedereen aan het lachen te maken, maar het brengt je niks." Hoewel de Brabander van plan is zich meer te focussen op de mensen die dicht bij hem staan, verwacht hij niet dat hij de media gaat boycotten. "Dat houd ik toch niet vol."

Patricia Paay

Ook de rechtszaak van Patricia Paay heeft de nodige impact op Vlemmix gehad. De rechter bepaalde eerder dit jaar dat hij Patricia een schadevergoeding moet betalen nadat hij aankondigde een sekspop van de zangeres op de markt te gaan brengen. Vlemmix laat weten het hoger beroep tegen deze uitspraak nog steeds voort te zetten.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders