Johan Derksen wordt ambassadeur van Code Oranje, de landelijke politieke beweging van Richard de Mos die in maart meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen. De vaste gast van Veronica Inside 'staat, net als Code Oranje, pal voor de vrijheid van meningsuiting', aldus de nieuwe partij.

'Het begint er steeds meer op te lijken dat we in Nederland de vrijheid van meningsuiting zwijgend ten grave dragen. De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur dankzij een leger van beroepsgekwetsten. De gedachtepolitie staat paraat om je te knevelen als je je op andermans tenen begeeft', aldus lijsttrekker Richard de Mos.

Article continues after the ad

Vertrutting van de samenleving

Derksen: 'Richard is vorige week bij mij geweest om de Basiself van Code Oranje toe te lichten. Pal staan voor de vrijheid van meningsuiting staat bij hen met stip op nummer 1 en daar kan ik mij uiteraard geheel in vinden. De totale vertrutting van de samenleving waarin niks meer gezegd kan worden, hangt me behoorlijk de keel uit.'

Runnig mate

Op 28 september van vorig jaar werd De Mos als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 gepresenteerd. Advocaat Peter Plasman is zijn running mate, zoals de partij het noemt.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.