Het was en is een turbulente tijd voor de heren van Voetbal Inside. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee vlogen elkaar in de haren na het racisme-incident. Of ze elkaar ooit nog terugzien?

Derksen zou er vrede mee hebben als het VI-avontuur hier stopt. 

Stekker eruit

Zo laat hij weten in een open brief in De Telegraaf. 'Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet.'

Hypergevoelig

In de brief laat hij verder weten nog steeds geen spijt te hebben van de grap die Derksen maakte over Akwasi. De voetbalanalist realiseert zich dat tijden veranderen, maar stelt ook dat Nederland "hypergevoelig" is geworden.

Article continues after the ad

Storm in glas water

Hij herhaalt nogmaals "geenszins van plan" te zijn zich "door die betuttelende meute de mond te laten snoeren". 'Eigenlijk was ik de enige die rustig bleef, omdat ik totaal niet werd gekweld door een schuldgevoel. Het was en blijft voor mij een storm in een glas water', schrijft hij.

Racisme

De drie mannen van Veronica Inside kregen knallende ruzie omdat Derksen en zijn mede-analist René van der Gijp boos zijn over de racisme-uitzending van twee weken geleden. In de talkshow gingen de mannen in gesprek met advocaat Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta. De speciale gasten probeerden duidelijk te maken waarom sommige opmerkingen van Derksen door mensen als 'racistisch' worden beschouwd.

Zwarte Piet

Het gesprek werd geïnitieerd nadat er veel kritiek was gekomen op een opmerking die Derksen een week daarvoor maakte over rapper Akwasi. Derksen suggereerde bij een foto van Zwarte Piet lachend dat dat Akwasi zou zijn. Adverteerders haakten af vanwege deze en eerdere vermeend racistische opmerkingen van Derksen.

Boycot

De spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal besloten tot een boycot van het programma. Van der Gijp en Derksen hebben aangegeven dat ze vanwege de ruzie niet door willen met het programma. Het is nog maar de vraag of we de heren ooit nog terugzien aan tafel. 

Derksen tegen RTL Boulevard: 'Ik heb geen ruzie met Wilfred. Maar er zijn principes geschonden. We gaan een keer zitten met z’n drieën als we er aan toe zijn. Maar ik denk dat dezelfde problemen blijven, dat verandert niet.'

Bron: De Telegraaf/RTL Boulevard Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.