Johan Derksen VI

Het is elke dag de 'Johan Derksen-show', de man met de grote mond haalt elke dag zo'n beetje het nieuws. Nu de analist bakken kritiek over zich heen krijgt na de verkeerde grap, denkt hij er weer over na om te stoppen met Voetbal Inside.

Derksen heeft geen lol meer. 

Kutshow

'Ik heb in 22 jaar nog nooit zo'n kutshow gemaakt', reageert hij tegenover De Telegraaf. De 71-jarige Derksen heeft nog voor twee jaar een contract bij Talpa. In de afgelopen jaren dreigde hij vaker op te stappen als het niet naar zijn zin ging. Het programma kan ook zonder hem prima door, denkt Derksen.

Opvolger staat klaar

Derksens opvolger staat al klaar: 'Ik ben niet zo pretentieus om te denken dat het dan in elkaar zou storten. Wim Kieft vertelde dat hij in zijn contract heeft staan dat hij mij opvolgt als ik ooit wegga. Dat lijkt me ook prima. Ik bedoel, ik heb toch ook niet het eeuwige leven, hè?'

Article continues after the ad

Overvallen door collega's

De analist is al een week lang in het nieuws omdat hij vorige week een vermeend racistische grap maakte in de uitzending. Maandag werd er aan tafel over gedebatteerd met advocate Natacha Harlequin en ex-voetballer Dries Boussatta, iets wat de analist woedend maakte. Derksen voelt zich overvallen door presentator Wilfred Genee en de eindredacteur.

De schuld van Wilfred

Derksen: 'Normaal zitten de gasten aan een extra tafel, nu zaten we ineens met zijn allen. Het leek wel of onze Wilfred Nederland wilde redden en in één uur de oorlog tussen beide kampen op social media wilde oplossen. Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden.'

Bron: De Telegraaf Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.