Het is oorlog tussen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en Johan Derksen. Baudet deelde woensdag op zijn Twitter-account een fragment uit het programma Vandaag Inside waarin Johan Derksen over Baudet stelt dat 'ze die gozer moeten liquideren'.

Daarna herstelde Derksen zijn uitspraak en zei hij dat hij bedoelde dat 'ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag'.

'Pim Fortuyn-vibes' 

Het bericht met het fragment dat Baudet deelt, komt van het account "Niemands Knegt". Deze persoon schrijft bij de beelden van Derksen 'hier ontzettende Pim Fortuyn-vibes bij te krijgen, net alsof wij weer in het 2001 en 2002 zijn beland van voor 6 mei 2002'. Op die dag werd politicus Pim Fortuyn doodgeschoten.

Fragment gedeeld

Presentator Wilfred Genee maakte meteen na de opmerking van Derksen een grapje: 'Kan dit er nog uit worden geknipt?' Later in de uitzending maakte Genee melding van het feit dat Baudet het fragment van Derksen had gedeeld.

Article continues after the ad

FVD op Twitter

Het bericht van de partij van Baudet op Twitter luidde: 'Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet, en presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven. FVD bereidt aangifte voor', staat in het bericht op Twitter.

'Doodsbedreiging'

Daarnaast deelde Baudet woensdagavond ook allerlei boze berichten van mensen op Twitter, die de opmerking van Derksen als doodsbedreiging ervaren.

Talpa was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders, Twitter

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.