René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee komen donderdagmiddag bij elkaar om met Talpa te praten over de toekomst van hun programma Veronica Inside. Johan Derksen heeft geen idee wat het gesprek zal opleveren, vertelt hij aan BuzzE.

'Of we eruit komen weet ik niet. Ik heb met niemand ruzie. Talpa heeft ons gevraagd om een oplossing aan te dragen. We zullen het wel zien,' zegt Derksen, die niet van een ultimatum wilde spreken. Derksen had vorige week nog een onderhoud met Genee in Grollo. Wat daar besproken is, wilde hij niet zeggen.

René van der Gijp wilde woensdag ook niet vooruitlopen het al dan niet doorgaan van de populaire voetbaltalkshow. 'Ik heb echt geen idee', zei hij tegen RTL Boulevard. Eerder stelde hij dat hij alleen verder wilde in een ander format. 'VI komt niet meer terug', zei hij twee weken geleden tegen BuzzE.

Racisme-uitzending

De drie mannen liggen met elkaar in de clinch sinds de veelbesproken racisme-uitzending van Veronica Inside vorige maand. René en Johan voelden zich verraden door hun collega en zeiden geen zin meer te hebben in het programma.

Article continues after the ad

In de aflevering gingen de mannen in gesprek met advocaat Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta. Die probeerden duidelijk te maken waarom sommige opmerkingen van Johan door mensen als racistisch worden beschouwd. De uitzending werd ingelast nadat een opmerking van Johan over rapper Akwasi van de week ervoor door velen als racistisch werd ervaren.

Of de show in de toekomst doorgaat is afhankelijk van het trio, zei Paul Römer, managing director radio en televisie van Talpa, eerder. 'Die discussie moeten zij met elkaar voeren, in een kamertje met de deur dicht. En niet via de de kranten, radio en televisieprogramma’s.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.