Cabaretier Jochem Myjer haalt maandag in een reeks berichten op Twitter hard uit naar alle (zoals hij ze noemt) 'mafklappers' die complottheorieën verspreiden over het coronavirus.

Ook heeft hij felle kritiek op mensen die 'te eigenwijs zijn om de regels na te leven, en die het verpesten voor de rest van de samenleving.'

Buikpijn

De populaire komiek zegt pijn in zijn buik te hebben van de dreigende nieuwe maatregelen die de horeca en de cultuursector weer hard lijken te raken. 'Deze pandemie brengt velen veel schade, maar wat een totale ramp niet alleen voor de horeca maar ook voor m’n geliefde theaterwereld. En dan heb ik t niet over de meeste artiesten, maar voor alle mensen die in deze branche werkzaam zijn.'

Straffen

Myjer vindt het onrechtvaardig dat deze groepen worden gestraft, terwijl zij er de afgelopen maanden heel hard aan hebben gewerkt om de voorstellingen 'coronaproof' en veilig door te laten gaan. De uitlatingen zijn ongebruikelijke boos en machteloos voor de komiek, die doorgaans vooral positieve berichten deelt met zijn volgers.

Article continues after the ad

Maatregelen

Het lijkt erop dat het kabinet dinsdag weer strenge maatregelen gaat aankondigen om de snelle verspreiding van het virus in te dammen. Wat er precies gaat gebeuren, wordt vanavond duidelijk in de aangekondigde persconferentie om 19.00 uur.

Bron: Twitter Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.